Het logo van de Messiaanse Sjoel bestaat uit een Menorah met daarin in het Hebreeuws het woord Jesjoea, en de tekst 'Het heil is uit de Joden'.

Messiaanse Sjoel

voor Joden en niet-Joden

ANBI

De ANBI-status heeft als voordeel dat giften, legaten en erfstellingen zijn vrijgesteld van erf- en schenkbelasting. Bovendien kan een gift aan een instelling met ANBI-status, binnen zekere voorwaarden, afgetrokken worden op de belastingaangifte.

ANBI gegevens
Messiaanse Sjoel RSIN nummer: 818682425 Vestigingsplaats: Almelo. Contactgegevens: Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bankrekeningnummer: NL 04 INGB 0007 8065 08 ten gunste van "Messiaanse Sjoel".
 
Doelstelling
De Messiaanse Sjoel heeft als doel om Joden en niet-Joden, die uitzien naar de komst van de Messias en geloven dat Hij het is die in de B’rit Chadasja (het Tweede- of Nieuwe Testament) Jesjoea (Jezus) wordt genoemd, een plaats te bieden waar ze samen hun geloof kunnen beleven. Daartoe organiseert de Messiaanse Sjoel samenkomsten op Shabbat en de Joodse feestdagen om daar met elkaar, volgens Joodse traditie, het geloof in de Eeuwige, de G’d van Abraham, Izaäk en van Jacob te belijden.

Beknopt beleidsplan
Permanent: Organisatie van samenkomsten en zorg voor bezoekers. Leiding: De Messiaanse Sjoel wordt door een bestuur geleid. Beloningsbeleid: De Messiaanse Sjoel heeft geen medewerkers in loondienst. Alle medewerkers en bestuursleden verlenen vrijwillig hun diensten zonder dat daar een beloning tegenover staat. Er is geen specifieke (betaalde) voorganger.

Uitgeoefende activiteiten in 2023
In het afgelopen jaar bestonden de activiteiten van de Messiaanse Sjoel uit het organiseren van samenkomsten in Borne op de eerste en derde Shabbat van de maand en op een aantal Joodse feestdagen.

Locatie

Gebouw De Fontein,
Twijnerstraat 6
7621 TK Borne.

Klik op het icoontje om direct uw navigatie te starten in Google Maps:
Open Google Maps

Wat gebeurt er in Sjoel?

Klik op de brochure om deze te bekijken en eventueel uit te printen.

Copyright © 2024 Messiaanse Sjoel voor Joden en niet-Joden