Het logo van de Messiaanse Sjoel bestaat uit een Menorah met daarin in het Hebreeuws het woord Jesjoea, en de tekst 'Het heil is uit de Joden'.

Messiaanse Sjoel

voor Joden en niet-Joden

ANBI

De ANBI-status heeft als voordeel dat giften, legaten en erfstellingen zijn vrijgesteld van erf- en schenkbelasting. Bovendien mag een gift aan een instelling met ANBI-status, binnen zekere voorwaarden, afgetrokken worden bij de belastingaangifte van de gever.

ANBI gegevens
Messiaanse Sjoel RSIN nummer: 818682425 Vestigingsplaats: Almelo Contactgegevens: Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bankrekeningnummer: NL 04 INGB 0007 8065 08 ten gunste van Messiaanse Sjoel Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Doelstelling
De Messiaanse Sjoel heeft als doel om Joden en niet-Joden, die uitzien naar de komst van de Masjiach (en geloven dat Hij het is die in de B’rit Chadasja (het TweedeTestament) Jesjoea (Jezus) wordt genoemd), een plaats te bieden waar ze samen hun geloof kunnen beleven. Daartoe organiseert zij samenkomsten op Shabbat en de Joodse feestdagen om daar met elkaar, volgens Joodse traditie, het geloof in de EEUWIGE, de G’d van Awraham, van Jitschak en van Ja’akov te belijden.

Beleidsplan
Permanent aandachtspunt: Organisatie van samenkomsten en zorg voor bezoekers Bestuurssamenstelling De Messiaanse Sjoel wordt door een werkgroep geleid. Beloningsbeleid De Messiaanse Sjoel heeft geen medewerkers in loondienst. Alle medewerkers en bestuursleden verlenen vrijwillig hun diensten zonder dat daar een beloning tegenover staat. Er is geen specifieke voorganger. Het onderhoud van de website van de Messiaanse Sjoel is uitbesteed aan een extern bedrijf.

Uitgeoefende activiteiten in 2016
In het afgelopen jaar bestonden de activiteiten van de Messiaanse Sjoel uit het organiseren van samenkomsten in Borne op de eerste en derde Shabbat van de maand en op een aantal Joodse feestdagen.

 

financiële verantwoording.

Samenkomsten

Wij vieren naar Bijbels-Joodse traditie de feesten en komen in Sjoel (de Synagoge) samen om elkaar te ontmoeten en daar ons geloof in de EEUWIGE, de G’d van Awraham, Jitschaq en Ja’akov te belijden.

Zie de Loeach (het samenkomstrooster)

Komende 3 samenkomsten


Bekijk alle samenkomsten


Locatie

Gebouw De Fontein,
Twijnerstraat 6
7621 TK Borne.

Klik op het icoontje om direct uw navigatie te starten in Google Maps:
Open Google Maps

Wat gebeurt er in Sjoel?

Klik op de brochure om deze te bekijken en eventueel uit te printen.

Copyright © 2018 Messiaanse Sjoel voor Joden en niet-Joden - Samenkomsten in Overijssel en Drenthe